Freiberger International: Import & Verkoop Zwitserse Freibergers

Er is inmiddels een geheel nieuwe website online met alle informatie over onze Freibergers; de fokkerij, de import & verkoop, en alle verdere actualiteiten: 

Freiberger International

De Freiberger:

Door zijn stabiele karakter en vriendelijkheid is de Freiberger zeer geschikt als allround familiepaard. Het is een zeer sober en veelzijdig paard dat snel leert. De Freiberger wordt nog steeds gebruikt als militairpaard door de Zwitserse krijgsmacht en wordt daarnaast ook gebruikt voor westernrijden, dressuur, springen, cross, buitenrijden en de aangespannen sport. Kortom, een fijn all-round paard voor iedereen!

Hoe werken wij?

Import vanuit Zwitserland

In 2013 hebben wij onze eerste Freiberger opgehaald uit Zwitserland. Het was destijds een behoorlijke uitdaging om uit te vinden wat er allemaal bij komt kijken bij de import van paarden. Aangezien Zwitserland geen EU-land is, en het vrije verkeer van personen, goederen en diensten hier niet opgaat, gelden er andere regels en (financiële) verplichtingen met betrekking tot de import van paarden dan in de rest van Europa. Het is geen kwestie van gewoon de grens oversteken met de paarden, maar men is verplicht om de paarden officieel in de EU in te voeren.

De zoektocht naar paarden in Zwitserland

Wij kopen onze Freibergers allemaal via vaste contactpersonen in Zwitserland. Zij weten na ruim 10 jaar intensieve samenwerking precies welke Freibergers geschikt zijn voor ons. Zij fokken zelf prachtige Freibergers met hun eigen dekhengsten en bewezen fokmerries. Ook zoeken zij in hun uitgebreide Zwitserse netwerk naar passende paarden, die zij vervolgens inzetten in hun eigen rijschool. Zo worden de nieuwe paarden uitgebreid beoordeeld in het rijden onder zadel en/of voor de kar, tijdens buitenritten en in hun sociale gedrag.

Verkoop in Nederland

Wij halen alle Freibergers zelf op uit Zwitserland met onze grote en comfortabele 3-paards trailer. Dit geeft ons de mogelijkheid om de paarden in Zwitserland zelf nog een keer extra te rijden en/of te mennen. Zo kunnen wij al vrij snel inschatten hoe en waar de paarden het best tot hun recht zullen komen. Een goed paard vinden houdt immers veel meer in dan een paard alleen op basis van afstamming, papier en cijfers te beoordelen; niet ieder paard past bij iedere ruiter of menner, ook al lijkt het op papier helemaal geweldig. Het is veel belangrijker om goed in te schatten of het paard kan voldoen aan de wensen en het beoogde gebruiksdoel van de koper, en om te kijken of er een wederzijdse match is. Dat betekent ook dat je als verkoper “nee” moet durven zeggen als de verwachting, de ervaring of het gebruiksdoel van de koper niet overeenkomt met het karakter of de kwaliteiten van het paard. Wij helpen u graag in deze zoektocht met het maken van de juiste keuze!

Zodra de nieuwe Freibergers bij ons in Nederland zijn, worden ze allemaal uitgebreid klinisch en/of röntgenologisch gekeurd door een erkend paardendierenarts. Wij werken standaard met een proeftijd van 2 weken (in Nederland), en kunnen het paard in overleg naar de nieuwe eigenaar brengen.

Verkoop uit eigen fokkerij

Uiteraard fokken wij ook zelf met onze fokmerries en dekhengst, en hebben wij regelmatig leuke veulens en jonge Freibergers te koop uit eigen fokkerij.

Voor een overzicht van de paarden die wij momenteel te koop aanbieden, verwijzen wij graag naar onze website van Freiberger International: Freiberger International – Home Page

 

Wij proberen iedereen zoveel mogelijk binnen een paar werkdagen te beantwoorden

Zie ook onze Facebook Pagina van Freiberger International, voor een leuke indruk van de veelzijdigheid van de Freibergers.