Freiberger International: Import en Verkoop Zwitserse Freibergers

De Freiberger:

Door zijn stabiele karakter en vriendelijkheid is de Freiberger zeer geschikt als allround familiepaard. Het is een zeer sober en veelzijdig paard dat snel leert. De Freiberger wordt nog steeds gebruikt als militairpaard door de Zwitserse krijgsmacht en wordt daarnaast ook gebruikt voor westernrijden, dressuur, springen, cross, buitenrijden en de aangespannen sport. Kortom, een fijn all-round paard voor iedereen!

Hoe werken wij?

Onze vaste contactpersonen in Zwitserland weten na ruim 7 jaar intensieve samenwerking precies welke Freibergers geschikt zijn voor ons. Zij fokken zelf prachtige Freibergers met hun eigen dekhengsten en fokmerries. Ook zoeken zij in hun uitgebreide Zwitserse netwerk naar passende paarden, die zij vervolgens inzetten in hun eigen rijschool. Zo worden onze nieuwe paarden uitgebreid beoordeeld in het rijden onder zadel en/of voor de kar, tijdens buitenritten en in hun sociale gedrag.

Wij halen de Freibergers altijd zelf op uit Zwitserland, waar wij ze zelf ook nog rijden en/of mennen. Zo kunnen wij al vrij snel inschatten waar de paarden het best tot hun recht zullen komen. Wij helpen u dan ook graag met het maken van de juiste keuze!

Zodra de nieuwe Freibergers bij ons thuis zijn, worden ze hier allemaal uitgebreid klinisch gekeurd door een erkend keuringsarts/paardendierenarts.
Wij brengen de Freibergers naar hun nieuwe eigenaar in Nederland en werken standaard met een proeftijd van 2 weken (in Nederland).

Momenteel te koop:

Donna: Gereserveerd (geb. 2012, v. Hartorius). Donna is een prachtige 8-jarige koffievos/zilverappelvos merrie van ca. 1.57 mtr. Ze is zowel in het dubbelspan, enkelspan als onder zadel gereden, dus heel veelzijdig inzetbaar. Ze is geschikt voor een ruiter/menner die niet angstig of onzeker is, maar gewoon lekker onbevangen met haar op pad gaat. Een mooi degelijk paard, ook voor de wat zwaardere/grotere ruiter.

De nieuwe lichting jaarlingen (geboren in 2020), zowel ruinen als merries. Afstamming: Emerson en Niro . Ze hebben de veulenkeuring in Zwitserland gedaan, dus allemaal met volledig Zwitsers Freiberger paspoort.  Tevens een ontzettend lief en aanhankelijk muildier (merrie, geboren in 2020), ook met volledig Zwitsers papier. 

Voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen om uw wensen kenbaar te maken. Wij denken graag met u mee in het vinden van de juiste match. Kijkt uw ook eens op de Facebook Pagina van Freiberger International, waar nog meer foto’s en filmpjes van de paarden worden getoond.

Wij proberen iedereen zoveel mogelijk binnen een paar werkdagen te beantwoorden.